ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η πρώτη μέρα των εργασιών στις Σπέτσες και το “Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο” (φωτο)

Με γεύμα που παρέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην οικία του ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της συνάντησης εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις Σπέτσες. Η συνάντηση εργασίας θα συνεχιστεί το Σάββατο το πρωί. Θα υπάρξει μεσημεριανή διακοπή για φαγητό, με τις εργασίες της ΚΟ να ολοκληρώνονται αργά το βράδυ του Σαββάτου. Στη συνέχεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δειπνήσουν σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού και την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουν οι αναχωρήσεις.

Δείτε:

Στ. Κασσελάκης: «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους

Την Παρασκευή λίγο μετά τις 16:00 ξεκίνησαν οι εργασίες, με τον Στέφανο Κασσελάκη να υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση  εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (πχ Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάθε τομεάρχης παρουσιάζει τις προτεραιότητες του τομέα στον οποίο είναι επικεφαλής και τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Συνολικά η εισήγηση δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά, ενώ θα ακολουθήσουν συζήτηση και ερωταποκρίσεις διάρκειας 20 λεπτών. Εξαίρεση θα αποτελέσει ο Τομέας Οικονομικών. Στο συγκεκριμένο πεδίο έχει προβλεφθεί να δοθεί περισσότερος χρόνος (μάξιμουμ 60 λεπτά), καθώς πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο με πολλές και διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δύο είναι ουσιαστικά τα βασικά ζητήματα που θα μπουν στο τραπέζι της διήμερης συνάντησης: «Τι έχουμε κάνει και ποιες είναι οι στοχεύσεις για το επόμενο διάστημα». Υπενθυμίζεται πως ο Στ. Κασσελάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής προανήγγειλε δύο νέες προτάσεις νόμου, για τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας και για την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου της τεκνοθεσίας. Πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται να «πυκνώσουν» οι νομοθετικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Παύλος Πολάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί